Äkkilähdöt Tallinnaan

Suomalaisten suosima kaupunkilomakohde Tallinna ei ole sijainniltaan kovin kaukana, joten sinne on helppo halutessaan lähteä ostoksille tai viettämään aikaa kaveriporukan kanssa. Laivalippuja sinne saattaa saada jopa halvemmalla kuin junalippuja lähikaupunkiin. Tallinnan matkojen hintoja kannattaa kuitenkin vertailla, sillä jo ennestäänkin suhteellisen edullisia lippuja myydään toisinaan vieläkin halvemmalla. Ennen lippujen hankkimista on hyvä miettiä, miten kauan Tallinnan matkalla haluaa viipyä. Kaupungissa on useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joten niitä tarkkaan vertailemalla löytää varmasti itselleen sen juuri oikean majoitusmuodon. Edulliset äkkilähdöt mahdollistavat Tallinnan matkan pienelläkin budjetilla.

Järjestäjä

Hinta

Varaa

Alk. 12€

Alk. 6€

Alk. 2,5€

Miksi lähteä Tallinnaan?

Tallinnaan lähtemiselle on monta hyvää perustetta, joista yksi varmastikin on sinne matkustuksen nopeus ja helppous. Helsingistä sinne on mahdollista mennä laivalla useita kertoja päivässä. Tallinna on vuodenajasta riippumatta näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Kesällä siellä on mukava istuskella viihtyisillä terasseilla ja nauttia ruokansa ja juomansa ulkosalla. Perheen pienimpien kanssa voi vaikka piipahtaa läheisessä eläintarhassa eläimiä ihastelemassa. Tallinnassa on myös paljon hyviä konsertteja, joita voi käydä kuuntelemassa läheisellä laululavalla, jonne pääsee helposti ja nopeasti bussilla.

Syksyinen Tallinna tarjoaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Voit käydä vaikka ostoksilla joissakin kaupungin monista ostoskeskuksista. Tallinnan perinteiset joulumarkkinat ja joulutori kannattaa ehdottomasti kokea, sillä siellä jos jossakin pääsee aitoon joulutunnelmaan. Vanhanajan joulutunnelmaa voi lähteä ihastelemaan vaikka koko perheen voimin, sillä joulun aikaan on mahdollista löytää edullisia matkoja Tallinnaan. Kaupungin hintataso on Suomen hintatasoa alhaisempi, joten siellä voi koko perheen voimin käydä ulkona syömässä suhteellisen edullisesti. Ravintolat ovat siistejä ja palvelu on ystävällistä. Edullisia äkkilähtöjä hyödyntäen budjetista jää suurempi osa tästä kaikesta nauttimiseen!

Helpot ja edulliset pakettimatkat Tallinnaan äkkilähtöhinnoin

Miten Tallinnaan sitten on helpointa lähteä? Hintojen vertailu netissä on kätevää ja sieltä löytää usein parhaat tarjoukset. Mikäli on perinteisempi matkustaja ja haluaa tilata matkansa matkatoimistosta, löytyy myös sellainenkin vaihtoehto. Matkatoimistojen lisäksi esimerkiksi Viking Line, Eckerö Line ja Tallink Silja järjestävät pakettimatkoja Tallinnaan. Usein niihin on mahdollista varata myös bussikuljetus ainakin Suomen puolella. Varaamalla tilausajokuljetuksen säästyy turhalta jonottamiselta ja turhilta paikoitusmaksuilta satamassa. Lipun saa omalta kuljettajaltaan bussiin noustessaan. Matkatavarat kulkeutuvat kätevästi bussissa myös Tallinnan puolelle. Mahdolliset tuliaisetkin saa perille ilman turhaa kantamista.

Hotellimajoituksen lisäksi tarjolla on myös laivamajoitusta, jolloin iltalähdöllä voi jäädä hyttiin nukkumaan ja aamulla pääsee ulos laivasta Tallinnassa. Pakettimatkoissa on montaa eri vaihtoehtoa ja erilaista aikataulua. Pakettimatkoihin on mahdollista valita useiden eri hotellien väliltä aina ihan perustason hotelleista jopa viiden tähden luksushotelleihin. Hotellin valintaan vaikuttaa myös se, miten kauan kaupungissa viivytään, millä hintatasolla liikutaan ja missä hotelli sijaitsee. Usein äkkilähtöinä myydään sellaisia kohteita, joihin on jäänyt vielä vapaata tilaa, joten äkkilähtöpaketeissa voi valintaan vaikuttaa hieman vähemmän. Edullinen hinta kuitenkin korvaa tämän.

Helpot äkkilähdöt Tallinnaan

Tallinnaan järjestetään äkkilähtöjä useiden matkantarjoajien toimesta, joten kannattaa olla valppaana ja vertailla hintoja. Kaupunkiin pääsee helposti laivalla vuoden ympäri. Äkkilähtöä varatessaan itselleen kannattaa tehdä selväksi se, millaista matkaa on etsimässä. Pitää miettiä, haluaako hotellit samaan pakettiin vaiko vain pelkät matkat Tallinnaan ja takaisin. Tämän lisäksi vaihtoehtoina ovat erilaiset ja erimittaiset risteilyt, joihin löytyy lähtöjä lähes päivittäin. Vaihtoehtoja on monia, kunhan vain tietää, mitä on hakemassa. Netistä löytyy paljon sivustoja, joilla vertailua voi tehdä helposti ja maksutta.

Erilaisia vaihtoehtoja Tallinnaan matkustamiseen

  • Hotellimatkat ja valmismatkat
  • Reittimatkat
  • Risteilyt
  • Autolautat

Tallinnaan perheen kanssa

Perheen kanssa matkalle lähdettäessä on matka usein viimeisen päälle suunniteltu jokaista yöpymispaikkaa myöten. Tällöin valmiit ja edulliset pakettimatkat ovat helppo ratkaisu. Esimerkiksi Ikaalisten matkatoimisto ja Matkapojat järjestävät valmiita pakettimatkoja, jolloin ajankohdat ja mukana olevien henkilöiden lukumäärät on helppo klikata ostoskoriin. Silloin ei itse tarvitse miettiä, että mistä löytää sopivat hotellit ja kuljetukset paikasta toiseen, vaan voidaan hyvillä mielin keskittyä itse matkan sisällön suunnitteluun. Ennen kuin huomaakaan, sitä on jo itse matkakohteessa viettämässä ansaittua laatuaikaa perheensä kanssa.

Pakettimatkojen muita hyviä puolia edullisen hinnan lisäksi ovat helppous ja turvallisuus. Matkapaketti on jo valmiiksi suunniteltu, joten voit keskittyä itse lomailuun. Pakettimatkoissa, kuten muissakin matkoissa, on hintaeroja. Usein matka kannattaakin tilata jo hyvissä ajoin, jotta sen saisi edullisempaan hintaan. Välillä kuitenkin suunnitelmat ja matkan mahdolliset ajankohdat muuttuvat. Silloinkaan ei kannata lannistua, sillä edullisen matkan saattaa koko perheelle saada vielä viime minuuteilla edullisten äkkilähtöjen ansiosta. Joskus matkojen hinnat laskevat vielä muutama päivä ennen lähtöä, mikäli silloin on vielä tarjolla vapaita paikkoja.

Äkkilähdöt Tallinnaan kaveriporukassa

Mikäli matkalle lähtee kaveriporukassa, voi matka olla luonteeltaan hieman spontaanimpi, jolloin ei välttämättä tarvitse turvautua pakettimatkaan. Tallinnaan voi lähteä vaikka vain syömään tai iltapäiväkahville, sillä matkoja saattaa välillä saada jopa viidellä eurolla. Miksipä ei silloin lähikuppilan sijasta lähtisi vähän pidemmälle. Nopeilla ja edullisilla äkkilähdöillä olet jo Tallinnassa ennen kuin huomaatkaan. Halutessaan Tallinnasta pääsee myös illaksi tai yöksi kotiin. Satama sijaitsee niin lähellä kaupungin keskustaa, että suositut ja hyvät ruokapaikat löytää hetkessä. Netistä löytyy hyviä oppaita ruokapaikkojen valintaan.

Äkkilähdöt ovat joustava tapa matkustaa. Lähtiessäsi sinun ei edes tarvitse tietää, tuletko takaisin samana vai kenties seuraavana päivänä, sillä paluuliput löytyvät usein nopeasti. Sesonkiaikaan, kuten kesällä ja jouluna, on kuitenkin tavallista enemmän kulkijoita, joten lippujen saatavuus on silloin hyvä tarkistaa jo etukäteen. Usein risteily- ja reittimatkalippuja saa edulliseen äkkilähtöhintaan päivän tai pari ennen matkaa. Mikäli aikataulut sopivat yhteen, niin silloin ei todellakaan kannata enää aikailla matkan varaamisen kanssa. Matkustaminen on tavallistakin mukavampaa, jos sen voi vielä tehdä edulliseen äkkilähtö-hintaan.

Kylpylämatkat

Miltä kuulostaa kylpyläloma Tallinnassa? Viro on tunnetusti maa, jossa on satojen vuosien kylpyläperinteet. Tallinnastakin löytyy mahtavia kylpylöitä sekä lukuisia pienempiä hoitoloita, jotka tarjoavat rentouttavia hoitoja hemmottelun haluiselle matkaajalle. Edullisia kylpylälomia voi varata kätevästi netistä, jolloin hemmottelevat intialaiset päähieronnat ja suklaahieronnat ovat vain pienen klikkauksen päässä. Kylpylälomat voivat kestää muutamasta yöstä viikkoon jos toiseenkin. Voit itse valita, haluatko pienen irtioton arjesta vai pitemmän luksusloman yksin tai yhdessä läheistesi kanssa. Älä maksa liikaa, vaan käy katsastamassa äkkilähtöinä myytävät kylpylämatkat ja varaa omasi.

Majoitus

Mikäli ei ole ottanut pakettimatkaa, on majoituksen varaamisesta huolehdittava itse. Netissä on kuitenkin useita sivustoja, joiden kautta voi edullisesti varata saatavilla olevia majoituspaikkoja. Lähtiessään reittimatkalle voi siihen yhdistää itse hankkimansa majoituksen. Jos haluaa viettää enemmän aikaa vaateostoksilla, kannattaa hotelli varata keskustan tuntumasta kaikkien palvelujen läheisyydestä. Halpamatkalla ostosrahaa jää enemmän, joten hintavertailu kannattaa myös reittimatkoilla. Tallinnasta löytyy paljon edullisia ja siistejä majoitusvaihtoehtoja. Ottaessaan viime hetken äkkilähtötarjouksen, pitää toisinaan olla valmis tekemään kompromisseja majapaikan suhteen, mutta hyviä vaihtoehtoja löytyy silti runsaasti.

Reittimatkat vai risteily?

Mikäli aikaa on vain rajoitetusti eikä maissa ehdi käymään kuin nopeasti, voi valita edullisen päiväristeilyn. Silloin maissaoloaika on 4 – 6 tuntia, jolloin ehtii mukavasti käväistä vähän ostoksilla tai mennä syömään johonkin Tallinnan lukuisista ravintoloista. Halvat risteilyt mahdollistavat edulliset ostosreissut. Valitessaan pidemmän risteilyn voi majoittua laivalla, jolloin siellä voi halutessaan syödä myös aamupalan ennen kuin lähtee tutkimaan Tallinnan lukuisia nähtävyyksiä. Erilaiset teemaristeilyt, kuten syyslomat, pikkujoulut sekä jouluristeilyt ja muut, on helppo ja kätevä varata netin kautta.

Reittimatkoja voi hyödyntää halutessaan viipyä Tallinnassa vähän pidempään tai ei vielä tiedä ihan tarkkaa paluupäivää. Mikäli pelkkä hytti riittää, saattaa reittimatkoja saada kympillä yhteen suuntaan. Reittimatkojen ja risteilyjen hintoja kannattaa verrata, jotta saa matkansa mahdollisemman edullisesti. Hintaan vaikuttaa myös viikonpäivä ja matkustusajankohta. Mikäli menee katsomaan Tallinnaan vaikka jotakin suosittua keikkaa, kannattaa laivaliput varata jo hyvissä ajoin etukäteen, sillä hinnat saattavat olla kalliita juuri niillä tietyillä lähdöillä samana tai edellisenä päivänä. Jos uskaltaa odottaa viime tippaan, saattaa edullisia peruutuslippuja kuitenkin saada huokein äkkilähtöhinnoin.

Auto mukaan matkalle

Tallinnan matkalle voi myös ottaa mukaan auton. Autopaketteja saa toisinaan edullisesti, mikäli niissä hyödynnetään kampanjatarjouksia. Autolla lähtiessään kannattaa myös vertailla parhaat äkkilähdöt, jotta ei maksa liikaa. Esimerkiksi perheen kanssa on mukava päästä kulkemaan myös Tallinnan ulkopuolelle. Omalla autolla matkustetaan edullisemmin kun matkustajia on useita. Bussiliput ovat suhteellisen halpoja, mutta autolla matkustaessa ei olla riippuvaisia bussiaikatauluista. Silloin voidaan huoletta viipyä vähän pitempään siinä mukavassa kahviossa tai sillä upealla uimarannalla. Omalla autolla matkustettaessa on myös mahdollista löytää keskustan ulkopuolella olevat halvemmat majoitus- ja ruokailupaikat.

Tallinnasta muihin matkakohteisiin

Mikäli lähdetään autolla matkaan, on myös helppo piipahtaa Tallinnan lähellä sijaitsevissa muissa matkakohteissa. Jos Pärnuun halutaan lähteä ihastelemaan loputtomia valkoisia hiekkarantoja, on kätevintä ottaa ensin edullinen laivalippu Tallinnaan. Mikäli matkaan lähdetään nopealla aikataululla, voi halpoja peruutuspaikkoja olla vielä tarjolla. Tallinnasta matkaa voidaan jatkaa omalla autolla. Sinne pääsee myös bussilla, ja bussimatka kestää vajaat kaksi tuntia. Oma auto antaa kuitenkin vapauden matkustamiseen ja matkalla voidaan pysähdellä ihan missä vain. Tämä on mukava tapa tutustua virolaiseen maaseutuun ja elämään suositun ja vilkkaan Tallinnan ulkopuolella.

Pienen budjetin matkallakin voidaan autoilla Virossa, jos laivamatkan varaus on tehty huolella. Edullisin äkkilähtöhinnoin jää rahaa vielä muuhunkin hauskaan. Mikäli Tallinnasta haluaa ajella vielä vähän kauemmaksi, voi piipahtaa vaikka Viron suurimmassa ja vanhimmassa kansallispuistossa, Lahemaan kansallispuistossa. Tallinnasta sinne on 70 kilometriä ja siellä päästään nauttimaan rannikkoseudun harvinaislaatuisesta luonnosta. Siellä voidaan vaeltaa luonto- ja retkipolkuja sekä nähdä Viron korkeimman vesiputouksen Jägalan. Viron pohjoisrannikko lumivalkoisine hiekkoineen ja luonnonkauniine metsineen on näkemisen arvoinen. Kaiken kaikkiaan auton ottaminen mukaan Tallinnan matkalle ei ole ollenkaan huono ajatus.

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivät lautat

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöi usean eri laivayhtiön lauttoja. Välimatka Helsingin ja Tallinnan välillä ei ole pitkä, mutta lautalla ehtii kuitenkin tehdä kaikenlaista. Mikäli intohimona on ostosten tekeminen, ehtii sieltä hyvin ostamaan vaatteen jos toisenkin. Parfyymiosastollakin on vilinää ja tuoksujen moninainen kirjo toivottaa sinut tervetulleeksi jo ovella. Kylmät juomat suorastaan kutsuvat baariin istuskelemaan. Buffetissa on nälkäisille aina jotakin hyvää tarjottavaa. Mikäli buffetin tarjonta ei osu nappiin, voi tiskiltä aina käydä tilaamassa jonkin maukkaan ruoka-annoksen, jolla sammuttaa nälkänsä.

Helsingin ja Tallinnan välillä kulkee useita lauttoja päivässä, joten jos haluat lähteä matkaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla, ei kumpikaan ajankohta tuota mitään ongelmaa. Hintoja kannattaa kuitenkin vertailla ennen kuin tekee ostopäätöksen. Esimerkiksi peruutusmatkan voi varata netistä äkkilähtönä vaikka vain muutamaa tuntia ennen lähtöä, jolloin sen saattaa saada hyvin edulliseen hintaan. Reilu pari tuntia laivalla ja tunnelmallinen Tallinna rentoine ilmapiireineen ja monine vivahteineen odottaa sinua. Mikäli ostosten tekeminen ei kiinnosta heti laivalta päästyäsi, voit aina vilkaista, onko Coca-Cola Plazassa joku hyvä elokuva menossa.

Nopeat äkkilähdöt Tallinnaan

Pieni laukku kannattaa melkein aina pitää pakattuna siltä varalta, että sopiva äkkilähtö Tallinnaan osuu kohdalle. Pieni matka silloin tällöin antaa mukavasti voimaa arkeen, ja jo parin päivän taukokin tuntuu lomalta. Tallinnassa suorastaan aistii tuulahduksen menneestä ja siellä riittää nähtävää niin historiasta kuin nykytaiteestakin kiinnostuneille. Mikäli haluat lomalle, mutta budjettisi on tiukilla, voit aina varata edullisen äkkilähdön Tallinnaan. Siellä on niin paljon nähtävää, että jokaiselle sinne suunnatulle matkalle voi tuttujen ja turvallisten kohteiden lisäksi varata aikaa käydä jossakin ennalta tutkimattomassa.