Matkavinkit: Puhelimen suojaus

Matkalla puhelin on usein elintärkeä laite, ja monesti jo majapaikalle takaisin löytäminen on tänä päivän vaikeaa ilman kännykkää. Monille meistä on käynyt puhelimen kanssa vahinko, joka näkyy tilastoissakin: puhelimia rikkoutuu nykyään paljon, ja huoltoliikkeiden bisnes kukoistaa. Mutta mitä tehdä, jos puhelin rikkoutuu reissussa?

Varaudu hankkimalla suojakuoret

Aivan ensimmäisenä on muistutettava asianmukaisesta puhelimen suojaamisesta. Suojakuoret säästävät ikäviltä yllätyksiltä reissun päällä, ja pieni investointi suojaukseen maksaa yleensä itsensä takaisin hyvin nopeasti.

Pelkkien suojakuorten lisäksi laitteeseen kannattaa ehdottomasti hankkia näyttöä paremmin suojaava panssarilasi, joka pitää monesti näytön ehjänä myös tilanteissa, joissa laite putoaa suoraan näyttö edellä maahan.

Vinkkejä, jos laite rikkoutuu

Jos jätät suojauksen tekemättä tai laitteesi pääsee rikkoutumaan tästä huolimatta, on kännykkä usein saatava keinolla millä hyvänsä kuntoon. Hätä ei monesti ole tämän näköinen: täysin rikkoutuneeltakin näyttävä puhelin tulee monesti kuntoon pelkällä näytön vaihdolla. Ei siis kannata vetää liian ripeitä johtopäätöksiä puhelinvaurion lopullisuudesta, mikäli tilannetta ei ole vielä tarkastuttanut asiaan perehtyneellä korjausliikkeellä.

Kuten jo mainitsin, laitteen rikkoutuessa on siis etsittävä puhelimia korjaava liike. Tämä harvoin on ongelma – puhelinkorjaamoita löytyy Tallinnasta pilvin pimein, ja siellä toimii jopa suomalaisten yritysten liikkeitä. Usein myös korjaushinnastot ovat merkittävästi alhaisemmat Suomeen verrattuna kevyemmän verotuksen vuoksi.

Jos et onnistu vahingossa löytämään korjaamoa laitteellesi, kannattaa kysyä paikallisilta. Yleensä jo rikkoutuneen laitteen näyttämällä sinut osataan ohjata oikeaan suuntaan.

Vaihtoehtona laitteen korjauttamiselle on tietenkin myös uuden puhelimen ostaminen. Tämä vaihtoehto on yleensä kalliimpi, mutta mikäli luuri on vanha, voi päivittäminen olla muutenkin tarpeen.

Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *