Risteily Tallinnaan

Haluatko päästä Helsingistä Tallinnaan (ja takaisin), ja haluat ostaa pelkän risteilyn? Olet tullut oikeaan paikkaan! Helsinki-Tallinna risteily on varsin edullinen matka, ja erittäin kätevä tapa päästä Itämeren toiselle puolelle. Monilla matkalaisilla ei ole tarvetta majoitukselle, ja tällöin fiksuin vaihtoehto onkin ostaa pelkkä risteily. Tallinna on kaiken lisäksi niin lyhyen risteilyn päässä Helsingistä, että siellä on helppo käydä reissussa jopa päiväseltään.

Järjestäjä

Hinta

Varaa

Alk. 12€

Alk. 6€

Alk. 2,5€

Risteilyt Tallinnaan alkaen 5€ / hlö

Risteilyt Tallinnaan eivät ole hinnalla pilattuja – edullisimmillaan Tallinnaan pääseekin matkustamaan vain viidellä eurolla! Pieni miniloma tallinnassa vaikkapa viikonloppuna tai vapaapäivänä on siis varsin edullinen tapa tuulettua arjen myllerryksestä. Samalla reissulla voi myös käväistä hakemassa hieman tuliaisia kotiin, jolloin matka onkin pelkkää säästöä.

Mitä haluat matkaltasi?

Risteilyjä löytyy monenlaisia eri matkalaisten mieltymyksiä varten. Risteilyvalikoimista löytyy mm. 22h risteilyjä (4 tuntia maissa) ja päiväristeilyjä (4-6 tuntia maissa).

Jos Tallinnanmatkasi päätarkoituksena on vain hakea edullisia kotiintuomisia, kannattaa tietenkin valita risteily, jossa maissa ollaan mahdollisimman lyhyt aika. Tähän tarkoitukseen paras vaihtoehto onkin siis 22h risteily, jossa maissa vietetään aikaa vain 4 tuntia. 22h risteilyllä et tuhlaa aikaasi epäoleellisiin asioihin, saat risteilyn edullisesti eikä majoitusasioista tarvitse murehtia.

Mukavalle minilomalle taas paras vaihtoehto on päiväristeily. Päiväristeily Tallinnaan on kätevä vaihtoehto silloin, kun haluat viettää yhden päivän Tallinnassa. Päiväristeilyissä maissa vietettävä aika on risteilystä riippuen 4-6 tuntia.

Muista nämä kun matkustat Tallinnaan!

Matkustaessasi Tallinnaan on hyvä muistaa muutama asia.

Matkustaessasi sinulla tulee olla mukana virallinen, voimassaoleva matkustusasiakirja, eli suomeksi Passi tai henkilökortti. Muistathan, että ajokortti EI ole virallinen matkustusasiakirja! Mikäli matkustaja ei pysty tarvittaessa todistamaan henkilöllisyyttään virallisella matkustusasiakirjalla, hänelle voidaan tuomita tästä sakkorangaistus.

Jos olet tuomassa Tallinnasta alkoholi- tai tupakkatuotteita, tutustu näiden tuotteiden tuontirajoituksiin ennen matkaasi. Tuontirajoitusten ylittäessä matkustajalle voidaan tarkistuksen kohdatessa määrätä ylimääräisiä maksuja.

Edulliset, hauskat Tallinnan risteilyt

Tallinnan risteilyt ovat yksi suomalaisten rakastamista tavoista napata pieni irtiotto arjesta. Kaupunki tarjoaa upeat mahdollisuudet viettää riehakkaita, viihtyisiä, tunnelmallisia tai rentouttavia hetkiä matkaajan oman valinnan mukaan. Tallinnan ihastuttava vanhakaupunki kutsuu samoilemaan kujilleen ja piipahtamaan putiikkeihin, ja kattavasta ravintolatarjonnasta jokainen löytää itselleen maistuvaa purtavaa leppoisaa lounasta tai romanttista illallista varten. Illan kääntyessä yöksi kadut täyttyvät iloisella juhlatunnelmalla, joka vetoaa erityisesti nuorempiin risteilijöihin. Kaupunki on siis mahtava kohde miniloman viettoon, mutta jo itse laivamatkakin voi olla todellinen elämys! Osa matkailijoista päättääkin valita sellaisen risteilyn, joka käy vain kääntymässä Tallinnan satamassa ilman maihinnousua. Risteilyjä on tarjolla jokaiseen makuun ja kaikille budjeteille. On lyhyitä miniristeilyjä ja pidempiä paketteja, jotka sisältävät myös hotelliöitä Tallinnassa – jokainen voi valita juuri sellaisen vaihtoehdon, joka tuntuu itselle sopivimmalta!

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan tarkemmin siihen, millaisia risteilyjä Helsinki-Tallinna-välille on saatavilla. Voit myös poimia talteen parhaat vinkit Tallinnan matkaa varten: kuinka valmistautua matkaan ja mitä ottaa huomioon. Tallinnan risteilyt ovat helppo ja edullinen tapa hemmotella itseään ja tuoda pientä luksusta arkeen. Tutustu rauhassa tietopakettiimme ja suunnittele juuri itsellesi sopiva Tallinnan matka.

Miksi valita Tallinnan risteilyt

Tallinna on helppo ja kätevä matkakohde, sillä se sijaitsee vain 80 kilometrin päässä Helsingistä. Matka on lyhyen etäisyyden ansiosta mahdollista taittaa joko nopeana muutaman tunnin reittimatkana tai pidempänä risteilynä. Tämän ansiosta jokainen voi valita omaan aikatauluun sopivan vaihtoehdon ja järjestää kätevästi vaikkapa vain päivän mittaisen mini-irtioton. Halutessaan risteilyihin saa kuitenkin myös ihanaa luksusta lisäämällä palveluita omaan matkapakettiin. Kulut risteilyillä pysyvät suhteellisen edullisina, etenkin jos valitset vain lahden ylityksen ilman sen kummempia lisäpalveluita. Tämä onkin yksi syistä, miksi Tallinnan risteilyt ovat hyvä vaihtoehto muiden ulkomaanmatkojen rinnalla. Reissuun voi päästä parhaimmillaan jopa reilulla kymmenellä eurolla! Risteilyjä on tarjolla erilaisin teemoin varustettuina, joten ne voivat olla hauska tapa vaikkapa juhlia tiettyä merkkipäivää hieman persoonallisemmissa tunnelmissa. Edullisten kustannusten ansiosta reissuun voidaan lähteä suuremmallakin porukalla.

Sen lisäksi, että risteilyt eivät maksa paljoa, on myös itse kohteen, Tallinnan, hintataso edullinen Suomeen verrattuna. Risteilyt tarjoavatkin oivan mahdollisuuden ostosten tekoon rentoutumisen ja lomailun yhteydessä. Tallinnan risteilyille saa helposti myös oman auton mukaan, eli loman aikana tehdyt ostokset on helppo tuoda kotiin suoraan auton peräkontissa. Hyvinvointi- ja lääkäripalvelut ovat samoin huokeampia, ja useat matkaajat suunnittelevatkin Tallinnan risteilyn yhteyteen käynnin vaikkapa kauneushoidoissa tai erikoislääkärin vastaanotolla. Matalat hinnat ulottuvat tietysti myös ruokaan ja juomaan. Voit nauttia kaupungin herkullisesta ruokatarjonnasta kohtuullisin hinnoin vaikka joka ilta. Yksi risteilyjen kohokohdista on tosin laivan oma, toinen toistaan maittavampia ruokia notkuva buffetpöytä, eli ainakin ensimmäisenä päivänä Tallinnaan saapuessa saatat haluta jättää illallisen väliin! Tallinnan risteilyt antavatkin täydellisen mahdollisuuden nauttia sekä laivan omista palveluista että Tallinnan ihastuttavasta tunnelmasta.

Päiväristeily Tallinnaan

Useat laivayhtiöt järjestävät risteilyjä, joissa laiva lähtee Helsingin satamasta aamupäivällä ja palaa illan suussa takaisin. Tällainen päiväristeily Tallinnaan on oiva vaihtoehto silloin, kun haluat nauttia merellisestä tunnelmasta laivalla, mutta haluat myös viettää aikaa Tallinnassa kaupunkia kierrellen. Matka-aika lahden yli vaihtelee hieman valitsemasi yhtiön ja laivan mukaan 2-3,5 tunnin välillä. Maissaoloaika sen sijaan on lyhimmillään 3,5 tuntia ja pisimmillään jopa yhdeksän tuntia. Tarjolla on valmiita paketteja, joista voit napata itsellesi sopivimman vaihtoehdon, tai sitten voit räätälöidä tarpeisiisi sopivan paketin itse. Kaikkein helpoin tapa on tietysti paketin ostaminen: saat muutamalla napin painalluksella sekä meno- että paluumatkat hankittua. Voit samalla halutessasi lisätä pakettiisi palveluita, jotka tuovat lisämukavuutta matkaan. Päiväristeilyjä Tallinnaan myyvät kaikki suurimmat Suomenlahden liikennöitsijät: Viking Line, Eckerö Line ja Tallink Silja.

Viking Linen päiväristeilyt seilataan aina sen punavalkoisella Viking XPRS -laivalla. Matkaan lähdetään lounasaikaan, ja paluu tapahtuu saman päivän iltana. Tallinnassa kiertelyyn on aikaa 4,5 tuntia. Perjantaisin ja sunnuntaisin maissaoloaika on pidempi: perjantaina seitsemän tuntia ja sunnuntaisin ruhtinaalliset yhdeksän tuntia. Risteilyn voi saada edullisimmillaan 14 eurolla ja buffetin kanssa 24 eurolla. Tallink Siljan päiväristeilyt hoitavat Star ja Megastar, yhtiön Shuttle-laivat. Niillä matka-aika on vain kaksi tuntia, ja hinnat ovat samaa luokkaa Viking Linen kanssa. Eckerö Line vie matkustajia päiväristeilyille joka aamu M/S Finlandia -laivallaan. Aikaa maissaoloon ja Tallinnan palvelujen sekä ostospaikkojen hyödyntämiseen on mukavat seitsemän tuntia. Hinnat alkavat 12 eurosta ja joillekin yksittäisille päiville lippuja voi saada jopa alle kympillä! Kannattaakin pitää silmällä yhtiöiden tarjouksia, sillä etenkin äkkilähtöjä voi saada hyvin edullisesti.

Tallinnan risteilyt – auto mukaan?

Risteilyille on mahdollista varata paikka autokannelta, jolloin oman auton saa näppärästi laivan kyytiin. Kannattaa tietysti harkita, onko oma auto tarpeellinen lyhyemmillä risteilyillä, joissa maissaoloaikaa on vain muutamia tunteja. Jos taas aikaa lomalle on enemmän, omatoiminen matkaaja voi auton ansiosta luoda upeita lomapaketteja itselleen! Tuo auto Tallinnaan laivalla ja lähde seikkailemaan Tallinnan lähiympäristöön, tai hurauta vaikkapa Via Balticalle tutkimaan maan antia. Jo alle tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista löytyy paljon ihastuttavia kohteita, joissa vierailla. Oman auton kanssa voit järjestää aikataulusi juuri niin kuin itse haluat. Auto on hyödyllinen, vaikka pysyisit ihan vain Tallinnan alueella, sillä sen avulla painavatkin ostokset on helppo tuoda kotiin. Ottaen huomioon maan edullisen hintatason, ostosmahdollisuudet kannattaakin käyttää ehdottomasti hyödyksi, jos otat oman auton mukaan Tallinnan risteilylle.

Osissa risteilyitä auto on mahdollista jättää parkkiin laivaan siksi aikaa, kun itse kiertelet kaupunkia, toisissa taas se pitää ajaa ulos laivasta maissaolon ajaksi. Tämä kannattaa aina varmistaa etukäteen ja suunnitella sitten sen mukaan matkaohjelma. Laivayhtiöiltä voi ostaa käteviä autopaketteja, joihin saa lisättyä matkustajia sekä mahdollisia ekstrapalveluja pientä lisämaksua vastaan. Nämä ovat varsinkin ryhmässä matkustaville edullisia. Tietyt matkatoimistot taas myyvät paketteja, joihin kuuluu sekä autopaketti laivassa että majoitus Tallinnassa. Tällaisia paketteja hyödyntämällä sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin itse lomasta nauttimisesta. Voit hankkia lisämaksusta paikan heti autokannen ensimmäisistä riveistä, jolloin pääset ajamaan maihin ensimmäisten joukossa. Lastaus ja purku käyvät yleensä melko jouhevasti, eli pitkiä odotteluaikoja ei joka tapauksessa ole tiedossa. Voit omalta osaltasi auttaa tässä saapumalla aina ajoissa terminaaliin ja lähtöselvitykseen.

Auton tuominen Viroon on helppoa, sillä maa kuuluu Schengen-alueeseen. Tämän ansiosta paperityöt jäävät käytännössä lähes olemattomiksi. Auton tulee olla vakuutettu, mutta Virossa ajaessa siitä ei tarvita erillistä todistusta – Suomen rekisterikilvet riittävät. Jos matka jatkuu muualle Eurooppaan, tulee Green Card tarpeelliseksi. Se on kansainvälinen todistus siitä, että autossa on voimassa oleva liikennevakuutus. Suomalainen ajokortti käy myös Virossa, mutta muista, että se ei ole virallinen henkilöllisyystodistus. Kanna siis mukanasi lisäksi passia tai henkilökorttia. Jos auto ei ole omissa nimissäsi, ota mukaan lupatodistus tai valtakirja. Autosta tulisi Virossa ajaessasi löytyä turvavarusteet, eli varoituskolmio, heijastinliivi, jarrukiilat sekä jauhesammutin, jossa on kilo sammutusjauhetta. Liikennekulttuuri on melko samanlainen kuin Suomessa, mutta huomaa, että alkoholiraja on matalampi: vain 0,2 promillea. Saat tarkempia lisätietoja autolla Tallinnaan -aiheelle omistetusta artikkelista.

22 h ja 23 h risteilyt Tallinnaan

Toinen upea tapa nauttia Tallinnan risteilyistä sekä kaupungin tunnelmasta, on 22 tunnin ja 23 tunnin risteilyt. Ne poikkeavat päiväristeilyistä siinä, että kun valitset tämän vaihtoehdon, laivalla vietetään myös yö. Esimerkiksi Tallink Siljan 22 tunnin risteilyllä Silja Europa -laiva lähtee Helsingin satamasta joka ikinen ilta kohti Tallinnan valoja. Viikonloppuisin hinnat ovat korkeampia, mutta viikolla risteilyjä voi saada uskomattoman edullisin hinnoin; jopa alle kympillä. Laiva lähtee Helsingistä klo 18:30, joten sinulla on koko ilta ja yö aikaa nauttia laivan palveluista ja ohjelmasta. Voit syödä hyvin, tehdä ostoksia, nauttia esiintyjistä ja pääset tietysti myös tanssimaan. Laivan ovet avataan klo 8:00 aamulla, jotta halukkaat pääsevät vierailemaan Tallinnassa. Kotimatka alkaa klo 12:00, joten Helsinkiin saavutaan iltapäivän aikana. Tämä on hieno tapa yhdistää laivan huvit ja Tallinnan vierailu.

Viking Linen 22 tunnin risteily noudattelee melko samanlaista kaavaa: myös se lähtee Helsingin satamasta päivittäin klo 18:30. Maihin pääsee seuraavana aamuna klo 8:00, ja puoleenpäivään mennessä tulee palata laivalle kotimatkaa varten. Hinnat lähtevät 15 eurosta ylöspäin päivästä, kaudesta ja esiintyjistä riippuen. Viking XPRS -laiva tekee myös 23 tunnin risteilyjä, joita voidaan varata ryhmille. Eckerö Line järjestää vain miniristeilyjä, joihin eivät kuulu yön yli kestävät 22 tai 23 tunnin risteilyt. Länsi-Suomessa asuville Turku voi olla mukavampi lähtösatama: myös sieltä on mahdollista suunnata Tallinnaan vieville 23 tunnin risteilyille Silja Linen Baltic Princess -laivalla. Tarjolla on iloista laivatunnelmaa, laadukkaita esiintyjiä, karaokea, hyvää ruokaa ja ostosmahdollisuuksia. Aamulla odottavat Tallinnan vilkkaat kadut matkalaisia vieraakseen, ja keskipäivän jälkeen suunnataan pikkuhiljaa takaisin kohti Turkua. Lähtöjä Turun satamasta on joka ilta.

Teemaristeilyt

Mikäpä olisi sen hauskempi tapa juhlia vaikkapa itselle tärkeää merkkipäivää kuin osallistua merelliselle teemaristeilylle? Laivayhtiöt järjestävät usein hauskoja risteilyjä, jotka on rakennettu jonkin tietyn teeman ympärille. Esimerkiksi joulun aikaan jokainen liikennöitsijöistä järjestää pikkujouluristeilyjä, jotka pursuavat iloista joulutunnelmaa sekä juhlamieltä. Tämä voi olla hieno vaihtoehto perinteiselle ravintolaillalle, sillä näin voidaan yhdistää herkullinen ruoka ja juhliminen laivan merimaisemiin! Osa risteilyistä palaa illaksi kotiin, mutta osa taas jää Tallinnaan yöksi. Näin aamulla voidaan käydä kierroksella kaupungissa ennen kotiin paluuta. Usein tällaiset teemaristeilyt ovat sidottuja hauskasti ajankohtaisiin juhliin. Esimerkiksi juhannuksena ja pääsiäisenä voidaan järjestää jotain teemaan sopivaa. Kannattaa pitää silmällä laivojen ohjelmia, sillä niistä voi saada hyviä ideoita perinteisten juhlien viettoon jollain uudella tavalla. Risteilylle voi lähteä hyvin perheenkin kanssa, sillä niistä löytyy myös lapsille sopivaa ohjelmaa.

Teemaristeilyjä järjestetään tällaisten yksittäisten juhlien lisäksi myös kiinteänä osana laivojen ohjelmakalenteria. Useat 22 ja 23 tunnin risteilyistä järjestetään jollain tietyllä teemalla. Kannattaakin vilkaista kalenterista ne itseä eniten miellyttävät. Lapsiperheiden kannattaa tähdätä nimenomaan lapsille suunnatuille teemaristeilyille, kun taas nuoret aikuiset osaavat varmasti arvostaa enemmän bileristeilyjä, joissa päästään revittelemään oikein kunnolla. Elämänkumppania etsivät voivat hyvinkin löytää sellaisen Sinkkuristeilyiltä, ja tuoreet abit taas löytävät juhlaseuraa Abiristeilyiltä. Laivoille on mahdollista hankkia lisäksi elämyspaketteja, jotka voivat sisältää vaikkapa romanttisia yllätyksiä pariskunnille tai herkullisia gourmet-hetkiä hyvän ruoan ystäville. Laivoilla voi kätevästi myös yhdistää työn ja huvin, sillä niille saa varattua koulutusristeilyjä. Tällöin käytössä ovat kokoustilat, ja ahkeran opiskelun jälkeen voidaan rentoutua herkkupöytien ääressä. Tarjontaa on siis joka lähtöön, ja sopiva vaihtoehto löytyy niin aikuisille, lapsille kuin nuorillekin.

Miten valita paras Tallinnan risteily

Koska valinnan varaa on paljon, voi matkalaiselle iskeä epäröinti sen suhteen, mikä on paras Tallinnan matka. Tähän ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, sillä jokaisen matkustajan tarpeet ja toiveet ovat erilaiset. Toiset kaipaavat rauhallista rentoutumista rakkaan kanssa, kun taas toiset haluavat rajua biletystä aamuun saakka. Kannattaakin aloittaa matkan suunnittelu miettimällä, kenen kanssa lähdet reissuun ja paljonko aikaa sinulla on käytettävissäsi. Jos aika on tiukilla etkä pysty ottamaan vapaapäiviä töistä, on miniristeilyt sinun vaihtoehtosi. Näitä varten tarvitset vain yhden päivän aikaa, sillä laiva lähtee aamulla ja palaa illalla. Kuitenkin kerkeät nauttimaan sekä laivan tunnelmasta että Tallinnan palveluista, sillä aikaa maissaoloon kertyy valitusta matkasta riippuen yleensä 3,5-9 tuntia. Jos haluat kiertää rauhassa kaupunkia, kannattaa valita viikonlopun matkat, joissa on yleensä hieman pidempi maissaoloaika.

Vaikka päiväristeilyt ovat käteviä ja antavat mahdollisuuden pikaisiin arjen irtiottoihin, ovat kaikkein suosituimpia kuitenkin yön yli kestävät risteilyt. Ne katkaisevat jo kunnolla ajatukset ja vievät mielen pois kodin askareita takuuvarmasti. Näitäkin on saatavilla sekä aamu- että iltalähdöillä eli jokaiselle pitäisi löytyä sopiva vaihtoehto. Jos kaipaat vain meritunnelmaa ja Tallinnan vierailua, voit valita minkä tahansa lähdöistä. Jos taas haluat matkallesi enemmän ohjelmaa, tutustu rauhassa laivayhtiöiden ohjelmakalentereihin. Niistä voit löytää nopeasti kaikkein kiinnostavimmat tärpit ja varata sitten matkasi sen mukaan. Matkustatko perheen kanssa? Onko käytössäsi useampia päiviä? Tällöin autopaketti voisi olla sinulle paras vaihtoehto. Sen avulla saatte matkan järjestettyä juuri omien tarpeidenne mukaan, joustavin aikatauluin ja melko edullisin kustannuksin. Lähtöjäkin on Helsingistä Tallinnaan vähintään kuusi kertaa päivässä, eli sopiva laiva löytyy varmasti.

Miten matkustaa edullisesti

Tallinnan risteilyn kulut vaihtelevat suuresti sen mukaan, milloin matkustat ja mitä palveluja käytät. Onko sinulla toiveissa halpa Tallinnan risteily? Kannattaa ehdottomasti suunnitella reissu arkipäiville, koska tuolloin lippujen hinnat ovat huomattavasti edullisemmat. Jos sinun on mahdollista suunnitella joustavasti aikataulujasi, viime hetken lippuja voi saada todella halpaan hintaan – jopa alle kympillä. Erityisesti alkuviikon risteilyille on usein tarjouksia. Budjettiristeilijän kannattaa vältellä juhlapyhien aikaa, sillä tuolloin matkoista voi joutua maksamaan normaalia enemmän. Päiväristeilyt sujuvat hyvin ilman hyttiäkin, mikä pitää hinnan matalana. Muutaman tunnin merimatka on mukava viettää vaikkapa kannella maisemia katsellen. Muilla risteilyillä hytti sisältyykin lipun hintaan, eikä sitä tarvitse ostaa erikseen lisäpalveluna. Buffet nostaa lipun hintaa yleensä noin kympillä, mutta se on pieni hinta, kun ajattelet, että saat syödä laivan maittavia herkkuja niin paljon kuin haluat.

Jos haluat selvitä Tallinnan reissusta pienin kustannuksin, mutta haluat kuitenkin olla yön yli reissussa, ovat 22 tai 23 tunnin risteilyt loistava vaihtoehto. Niillä voit nukkua yösi laivassa, mikä tulee lähes aina halvemmaksi kuin hotelliyön varaaminen. Jos kuitenkin haluat viettää Tallinnassa muutamia päiviä, ei laivamajoitus enää tule kyseeseen. Tällöin kannattaa käyttää netin vertailusivustoja parhaiden hintojen löytämiseen. Hostellit ovat budjettimatkalaiselle mainio valinta – ne voivat olla hyvinkin viihtyisiä, mutta maksavat hotelleja vähemmän. Voit kokeilla myös Airbnb-palvelun käyttöä, sillä Tallinnasta löytyy paljon yksityisiä henkilöitä, jotka vuokraavat mielellään asuntoja tai huoneita kaupungissa vieraileville matkalaisille. Ruokailu on Tallinnassa paljon Suomea edullisempaa, ja parhaimmillaan ravintola-aterian saa noin kymmenellä eurolla. Kannattaa kuitenkin tarkista etukäteen ravintolatarjonta, sillä kaupungista löytyy myös á la carte -ravintoloita, joissa lasku on hieman korkeampi.

Matkaan luksusta lisäpalveluilla

Kun itse risteily ei verota liikaa kukkaroa, voi lomabudjetista lohkaista osan itsensä tai läheisensä hemmotteluun. Lomatunnelmaan pääsee hyvin kiinni laivalla, kun otat itsellesi hieman paremman hytin, missä rentoutua rauhassa. Niissä on usein ikkuna merelle, eli voit nauttia upeista maisemista suoraan omasta hytistäsi. Mitäpä, jos kävisitkin syömässä buffetin sijaan siinä laivan hienommassa ravintolassa? Uusien makuelämyksien löytäminen on sellainen kokemus, josta välillä voi hieman maksaakin. Illalla voit pulahtaa kylpyläosastolla lämpimiin poreisiin ja antaa kaiken stressin sulaa niiden sekaan. Tallinnan risteilyillä kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös kaupungin edulliset hyvinvointipalvelut. Jos aikaa maissaoloon on vain muutamia tunteja, voit varata aikasi jo etukäteen. Näin olet varma, että pääset käymään haluamassasi hoidossa. Ota hemmotteleva kasvohoito ja kuorinta, käy kokovartalohieronnassa tai tee vaikkapa täydellinen muuttumisleikki! Mahdollisuuksia on paljon!

Tallinnan risteilyt – muistilista

Tallinnan risteilyt ovat hyvin suosittuja myös sen vuoksi, että niille lähteminen on erittäin helppoa. Lähtöjärjestelyt eivät vaadi suuria ponnisteluja, ja miniristeilyille voidaan poiketa tuosta vain. On kuitenkin tiettyjä asioita, jotka on hyvä muistaa ennen risteilylle lähtöä – siirrytäänhän laivalla kuitenkin toiseen maahan. Muistilista on onneksi lyhyt ja sitä on helppo seurata!

Matkadokumentit kuntoon

Tämä on ehdottomasti tärkein asia. Kun lähdet kotimaan rajojen ulkopuolelle, tulee sinulla olla tarvittavat asiakirjat mukana. Viroon matkatessa niitä ei ole paljon. Jokaisella matkustajalla tulee olla virallinen henkilöllisyystodistus, eli passi tai henkilökortti. Lisäksi autolla matkustavan tulee huolehtia kuntoon auton tarvittavat paperit: mahdollinen Green Card ja lupakirja, jos auto ei ole omissa nimissä.

Varaa majoitus etukäteen

Laivalle voi lähteä hyvinkin spontaanisti, sillä yön yli kestävillä risteilyillä majoittuminen tapahtuu laivan tiloissa. Jos kuitenkin päätät jäädä Tallinnaan useammaksi päiväksi, kannattaa majoitus varata jo etukäteen. Etenkin sesonkiaikaan hotellit ja muut majoituspalvelut voivat olla hyvin täysiä. Varaamalla etukäteen varmistat parhaat hinnat ja sen, että pääset majoittumaan juuri siellä, missä haluat.

Ole ajoissa lähtöselvityksessä

Tallinnan risteilylle lähteminen voi tuntua yhtä helpolta kuin naapurikaupunkiin junalla ajelu. Ota kuitenkin huomioon, että toisin kuin junalla matkatessa, laivaliikenteessä lähtöselvitys ottaa oman aikansa. Yleensä sen tulee olla tehtynä vähintään 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Ole siis ajoissa paikalla: suositeltu aika on 60-90 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Näin teet kaikkien matkasta sujuvamman.

Jätä arkihuolet satamaan

Tallinnan risteily vie sinut hetkeksi pois niistä tutuista ympyröistä ja arjen kuvioista. Vaikka risteily olisi lyhytkin, maisemien vaihtaminen tekee toisinaan hyvää. Se auttaa katkaisemaan ajatukset ja unohtamaan mahdolliset stressin aiheet. Sinun tulee vain heittäytyä tunnelmaan mukaan. Jätä siis arkihuolet kotiin samalla, kun astut laivan ovista sisään – edessäsi on kokoinen päivä vain sinulle!

Hyödynnä Tallinnan risteilyt ostoksien tekoon

Monet suuntaavat Tallinnaan maan hintatason houkuttelemana. Tämä onkin hyvä idea etenkin, jos tiedät, että tulossa on kalliimpia hankintoja tai vaikkapa joulun lahjarumba. Sekä laivalta että Tallinnasta voit tehdä hienoja löytöjä kotimaatamme edullisemmin hinnoin. Jos olet autolla liikenteessä, voit käyttää tilaisuuden hyväksesi ja tuoda kotiin viemisinä suurempiakin ostoksia. Esimerkiksi perhejuhlien juomaostokset hoituvat näppärästi Tallinnassa.

Muita vinkkejä matkaan

Tallinnan risteilyille voi lähteä hyvin, vaikka englannin kieli olisikin vähän ruosteessa, sillä laivan henkilökunta puhuu aina suomea, ja myös Tallinnan liikkeissä voidaan saada palvelua suomeksi. Jos saat hyvää palvelua, on kohteliasta jättää hieman tippiä – kymmenen prosenttia on sopiva summa. Tallinnassa voit maksaa kaikkia yleisimpiä maksukortteja käyttäen, mutta myös käteistä on hyvää pitää vähän mukana.

Lopuksi

Tallinnan risteilyt ovat kaikille sopiva tapa viettää pieni miniloma. Laivoissa, risteilyjen pituuksissa ja teemoissa on paljon valinnan varaa. Myös hinnat vaihtelevat suurestikin, eli vertailu kannattaa. Tallinna nähtävyyksineen, ostosmahdollisuuksineen, palveluineen ja ruokapaikkoineen on upea kohde ihan naapurissamme. Matka on helppo järjestää, eikä mukaan tarvita muuta kuin passi. Tallinnassa vietät ihastuttavan paussin arjesta koska vain haluat.