22h risteily Tallinnaan

Haaveiletko pienestä lomasta arjen keskellä? Olisiko aika nauttia yhteisestä, kiireettömästä ajasta yhdessä perheen tai ystävien kanssa? Tai kenties ajatus pienestä omasta lomasta kuulostaa houkuttelevalta? Mikäli haluat päästä toteuttamaan haaveesi herkullisista ravintola-annoksista, rentoutumisesta saunaosastolla ja rauhallisesta shoppailusta yhdellä kertaa, tutustuminen 22 tunnin Tallinnan risteilyyn on suositeltavaa. Aiemmin mainittujen lisäksi näillä risteilyillä on mahdollista tehdä ja kokea myös paljon muuta, ja sinä itse päätät, mitä kaikkea haluat risteilyysi sisällyttää. Voit varata matkan yksin itsellesi tai isommallekin porukalle.

Järjestäjä

Laivayhtiö

Laiva

Aika maissa

Hinta

Varaa

Tallink

M/S Europa

n. 4h

Alk. 2,5€

Tallink

M/S Europa

n. 4h

Alk. 6€

Monipuolinen Silja Europa vie Helsingistä Tallinnaan

Vuonna 2016 laajan uudistuksen kokenut Silja Europa liikennöi päivittäin Helsingistä Tallinnaan. Tallink Siljan omistama laiva lähtee Helsingistä arki-iltaisin kello 18:30 ja saapuu Tallinnan satamaan kello 20:00. Seuraavana aamuna matkustajilla on mahdollisuus vierailla Tallinnassa neljän tunnin ajan. Laiva lähtee takaisin kohti Helsinkiä kello 12:30 ja saapuu perille kello 16:00. Risteilyllä pääset nauttimaan runsaasta ravintola- ja viihdetarjonnasta, ainutlaatuisista shoppailumahdollisuuksista ja rentoutumaan laivan sauna- ja kylpyläosastolla sekä kauneushoitolassa. Laivasta löytyy myös puitteet kokouksille, ja lapsille on oma Lottemaa-leikkihuone.

Silja Europan uudistuksen myötä laivan hytit saivat uuden ilmeen. Laajasta hyttivalikoimasta on varaa mistä valita. Hyttityypistä riippuen hyteissä voi majoittua 1-6 henkilöä. Kaikissa hyteissä on televisio. Ikkunattomat C-hytit ja B-hytit ovat edullisempia, ja A-hytit on varustettu ikkunoilla, joista on merinäköala. A- ja B-hyteistä löytyy omansa myös allergikoille, liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Family-hytit ovat tarkoitettu perheille ja niitä on tarjolla ikkunalla sekä ilman. Lisäksi varattavissa on Deluxe- ja Executive Suite -hytit, jotka tarjoavat enemmän luksusta.

Muista nämä ennen risteilyä

Risteilyyn valmistautuminen on verrattain helppoa eikä vaadi suurempia valmisteluita. Muutama seikka on kuitenkin hyvä tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Tärkeintä on muistaa ottaa mukaan omat henkilökohtaiset lääkkeet, sillä näitä ei laivassa ole saatavilla. Mukaan kannattaa pakata myös korvatulpat, sillä laivassa saattaa esiintyä hieman melua myös yöaikaan. Ennen risteilylle lähtöä on hyvä tarkastaa laivayhtiön omilta sivuilta, mitä laivaan saa ottaa mukaan. Mikäli suunnittelet tekeväsi ostoksia Tallinnassa, on hyvä varmistaa myös maahantuontisäädökset.

Satamaan matkustamiseen tulee varata riittävästi aikaa. Risteilyt lähtevät Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevasta Länsisatamasta, joka on vilkas matkustajasatama, ja jossa ruuhkia syntyy helposti. Satamassa sinun täytyy varata aikaa oikean lähtöportin etsintään sekä laivaannousukortin noutoon. Muista, että sekä lipuntarkastusportti että laivaannousu sulkeutuvat 20-30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Myös ikärajoitukset on muistettava: risteilylle osallistuvien henkilöiden on oltava täysi-ikäisiä. Lapset ovat ikärajoituksesta huolimatta tervetulleita risteilylle, kunhan heillä on mukana samassa hytissä yöpyvä 25-vuotias valvoja.

Virkistäytymistä ja viihdettä laivalla

Tallinnan risteilyllä ehdit 22 tunnin ajan nauttia laivan monipuolisesta tarjonnasta ja laadukkaasta viihteestä. Voit nauttia kiireettömästä ruokailusta aamusta iltaan laivan neljässä eri ravintolassa ja pysähtyä välissä kahvikupin ääreen laivan kahvilassa. Laivan laajaan juomavalikoimaan pääset tutustumaan laivan kahdessa eri baarissa sekä kahdessa yökerhossa. Viihdettä laivalla tarjoavat muun muassa live-bändit ja -artistit, DJ, trubaduuri sekä karaoke. Erikoislähdöillä viihdettä on tarjolla enemmän, ja Europalla myös lapset on huomioitu esimerkiksi Lasten Festareilla. Voit tarkastaa ajantasaisen viihdeohjelman matkaa varatessasi.

Ruokailun ja viihteen lomassa risteilyllä ehtii myös rentoutua. Tämä onnistuu uudistetulla sauna- ja kylpyläosastolla, jossa odottavat saunat, porealtaat sekä uima-allas. Alueella pääset nauttimaan myös virvokkeita 60-paikkaisessa baarissa. Lisäksi voit hemmotella itseäsi laivan kauneushoitolassa, josta voit varata itsellesi ajan esimerkiksi hierontaan ja kasvohoitoon tai kosmetologille, joka loihtii sinulle upean meikin illaksi. Mikäli haluat tehdä ostoksia, se onnistuu laivan viidessä eri myymälässä. Jokaisessa myymälässä on paikalla asiantuntevia myyjiä valmiina auttamaan, olit sitten ostamassa kosmetiikkaa, tuliaisia tai elektroniikkaa.

Tutustu Tallinnan tarjontaan risteilyn lomassa

Mikäli päätät vierailla risteilyn aikana Tallinnassa, pääset sinne satamasta helposti kävellen tai halutessasi voit hypätä taksin kyytiin. Neljä tuntia vierähtää mukavasti ostoksia tehdessä ja tuliaisia hankkiessa, mihin Tallinna tarjoaa loistavat puitteet. Voit myös hemmotella itseäsi esimerkiksi käymällä jalkahoidossa. Voit myös käydä Tallinnan tunnelmallisessa Vanhassakaupungissa, jossa voit ihastella sen idyllistä arkkitehtuuria ja vierailla persoonallisissa putiikeissa ja ravintoloissa. Voit esimerkiksi vierailla kaupungin muureilla ja ihailla Tallinnan maisemia. Kiinnostavaa nähtävää riittää varmasti kaikenikäisille matkailijoille!