Päiväristeily Tallinnaan

Tallinna on yksi suomalaisten suosikkikohteista, ja matkailu Tallinnaan sekä sen lähialueille on lisääntynyt erityisesti viimeisten 20 vuoden aikana. Tallinna sijaitsee Suomenlahden eteläpuolella ja on suomalaisille helppo ja mukava vierailukohde, missä pääsee kokemaan kulttuuria, tekemään edullisia ostoksia putiikeissa ja ostoskeskuksissa, syömään ja juomaan hyvin tai vain nauttimaan pienestä irtiotosta omassa arjessa. Päiväristeilyn tekeminen Tallinnaan on helppoa ja mutkatonta, ja sinne on hyvin usein helppo lähteä ilman vaativaa suunnittelua tai uuvuttavaa pakkaamista.

Järjestäjä

Laivayhtiö

Laiva

Aika maissa

Hinta

Varaa

Tallink

MS Star / Megastar

n. 7h

Alk. 13€

Viking Line

Viking XPRS

n. 3,5h

Alk. 6€

Tallink

MS Star / Megastar

n. 7h

Alk. 14€

Tallinna tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia

Tallinna on ideaali päivämatkan kohde, sillä se tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia, jotka vaihtelevat monipuolisesti erilaisista aktiviteeteista rentoutumiseen. Maissaoloaika vaihtelee lyhyestä lähes koko päivän kestävään vierailuun, joten oman reissunsa pituuden voi valita sen mukaan, mitä aikoo Tallinnassa tehdä. Usein koko päivä menee nopeammin kuin matkailija uskookaan, ja siksi omaan päivään kannattaa varata mieluummin liikaa kuin liian vähän aikaa. Erityisesti, jos päivän aikataulu ei ole ennalta suunniteltu, kannattaa paikasta toiseen siirtymiseen jättää hieman pelivaraa.

Tallinnassa on mahdollista ihailla nähtävyyksiä ja itse kaupunkia, jossa yhdistyvät modernit keskustan alueet ja vanhakaupunki. Erityisesti Vanhankaupungin keskiaikainen arkkitehtuuri ja viehättävä tunnelma vetävät puoleensa runsaasti turisteja. Kesäaikaan suosituimmilla nähtävyyksillä, kuten raatihuoneella, saattaa esiintyä tungosta. Tallinnan etuna on kuitenkin sen kohtuullisen pieni koko, joka mahdollistaa sen, että kaupunkiin tutustuminen kävelemällä on helppoa lyhyessäkin ajassa. Kaupungissa järjestetään myös opastettuja kävelykierroksia, joiden avulla saa lyhyessä ajassa kattavan kuvan kaupungista ja sen värikkäästä historiasta.

Shoppailijoiden ja nautiskelijoiden Tallinna

Tallinna tarjoaa erinomaiset olosuhteet ostosten tekemiselle, syömiselle ja juhlimiselle. Ostosmahdollisuuksia löytyy heti sataman läheltä, jonka lisäksi keskustassa on useita ostoskeskuksia ja pienempiä ostospaikkoja. Vanhastakaupungista puolestaan löytyy upeita käsitöitä, ja siellä on erityisesti kesäaikaan saatavilla myös erilaisia matkamuistoja. Päiväreissullakin ehtii mainiosti poiketa monissa Tallinnan hienoista ravintoloista syömässä perinteistä virolaista ruokaa tai maistelemassa maailman makuja. Jos tietää saapuvansa ruuhkaiseen aikaan, kannattaa pöytä varata etukäteen, jotta aikaa ei kulu pöytää odotellessa turhaan.

Tallinnassa ravintoloita on runsaasti, ja niiden hintataso on hieman Suomen tasoa edullisempi. Erityisesti viime vuosina Tallinnasta on tullut trendikäs ja suosittu ruokakaupunki, ja se houkuttelee myös ulkomaalaisia turisteja ravintoloihinsa. Muun muassa tunnetun matkailusivusto Tripadvisorin kärkisijoilla jatkuvasti näkyvä Rataskaevu 16 on suomalaisten budjetille hyvin sopiva, ja ruoka on maineensa veroista. Tallinnassa löytyy runsaasti myös aurinkoisia terasseja, joihin voi lämpiminä kesäpäivinä istahtaa nauttimaan kylmää juotavaa. Vaihtoehtoisesti kylmällä säällä voi poiketa lämmittelemään yhteen monista kahviloista.

Tallinna sopii luonnonystäville

Tallinnan lähialueilla on runsaasti kaunista luontoa, jota on mahdollista päästä ihailemaan myös päiväristeilyn aikana. Esimerkiksi keskustasta noin puolen tunnin matkan päässä sijaitsevat Pääskylän luontopolut upeine retkeilyreitteineen. Reitit ovat helppoja, ja niiden pituudet ovat 2,5 ja 4 kilometriä. Alue on todella kaunis ja seesteinen. Tallinnasta kulkee kesäisin myös lauttayhteys kauniille Aegnan saarelle, joka on luonnonsuojelualue. Matka kestää noin 60 minuuttia, joten saareen ehtii tutustua, mikäli maissaoloaika on esimerkiksi kuuden tunnin mittainen.

Tallinnaa ympäröivät myös monet muut luontoalueet, kuten Nömme-Mustamäe, joka on vuonna 2004 perustettu luonnonsuojelualue. Myös esimerkiksi Piritan jokilaakso ja sen ympäröivä alue on luonnonystävälle kokemisen arvoinen. Tallinnassa julkinen liikenne toimii hyvin, ja kohteet ovat helposti saavutettavissa. Matkaan kuluu 30-45 minuuttia lähtöajankohdasta riippuen. Maissaoloaikana ehtii siis mainiosti tutustua myös luontoon. Keskustasta on mahdollista vuokrata myös pyörä ja polkea kohti Piritan ulkoilualuetta. Reitti itsessään on todella kaunis, ja matkaa kertyy noin 7 kilometriä yhteen suuntaan.

Laivalla Tallinnaan ja takaisin

Tallinnaan matkustaminen laivalla on usein mukava ja antoisa kokemus, jonka aikana voi nauttia meri-ilmasta ja laivan tarjonnasta. Mikäli syöminen Tallinnassa ei kuulu päivän ohjelmaan, voi laivalla syödä haluamassaan ravintolassa meno- tai paluumatkalla, miksei jopa molemmilla. Laiva tarjoaa erilaista ohjelmaa ja viihdettä, ja ihmiset voivat viihtyä esimerkiksi bändin tai trubaduurin seurassa. Lisäksi erilaiset baarit tarjoavat viihdettä ja kylmää juomaa. Lapsille on myös usein järjestetty omaa ohjelmaa, ja laivalla on mahdollista tehdä lisäksi viimeiset ostokset sen omista myymälöistä.