Matkavinkit: VPN & avoin WiFi

Monet reissaajat käyttävät ulkomailla pääosin ilmaisia ja avoimia WiFi-verkkoja nettisurffailuun. Mobiilidata voi olla ulkomailla kallista tai datapaketti rajoitettu, jonka vuoksi käyttöön otetaan eri paikoista löytyviä maksuttomia ja kaikille avoimia WiFi-yhteyksiä.

Avoin WiFi voi olla kuitenkin riski tietoturvan kannalta. Avoimen verkon omistaja pystyy näkemään halutessaan käytännössä kaiken verkossa kulkevan tiedon, ja jotkut epärehelliset tietojenkalastelijat pystyttävätkin avoimia verkkoja nimenomaan tietojen keräämistä varten.

Asiaan on kuitenkin olemassa ratkaisu. VPN eli Virtual Private Network on nettisurffailun yksityisyyttä ja turvallisuutta parantava teknologia, jonka kanssa myös avoimien verkkojen käyttäminen on turvallista. VPN muodostaa eräänlaisen suojaputken tietoliikenteen ympärille, jolloin epärehelliset urkkijat eivät pääse tietoihin käsiksi.

Monesti etenkin kaukomailla reissatessa laadukas VPN-palvelu on edullisempi investointi kuin roaming-maksut tai paikallisen sim-kortin hankkiminen. Lisäksi VPN:n käyttö lisää surffailusi yksityisyydensuojaa muuallakin ja pääset lisäksi käsiksi suoratoistopalvelujen muiden maiden tarjontaan.

Lue lisää VPN-yhteyksistä ja WiFistä Siikajokilaakso.fi artikkelista

Leave a Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *